Novice

Uspešno izveden 7. slovenski e-kongres FRM

POVEZAVA DO PREDAVANJ IZ ČETRTKA, 19.11.2020

POVEZAVA DO PREDAVANJ IZ PETKA, 20.11.2020

 

Za nami je uspešno izveden 7. slovenski kongres, tokrat prvič v virtualni obliki, ter prvič tudi v dvoletnem ciklu.


Kongres je s svojim pozdavnim nagovorom otvoril predsednik slovenskega združenja za FRM, mag. Klemen Grabljevec, ki je nato izkazal tudi v vlogi spretnega moderatorja kongresa. Sodelovalo je 17 domačih in sedem tujih vabljenih predavateljev. Registriranih je bilo 117 udeležencev, tudi iz drugih držav.

Pester strokovni program je pokrival večino področij rehabilitacijske medicine. Seveda je bil tudi nekoliko “pandemično” obarvan,  predavanja so tako pokrivala tudi tematiko soočanja rehabilitacijske medicine z različnimi izzivi pandemije.

Čeprav smo bili na račun pandemije prikrajšani za druženje v živo, pa je bila na račun virtualnega druženja možna nadvse pestra geografska udeležba vabljenih tujih predavateljev. Tako nas je uvodoma pozdravil in nagovoril predsednik Evropskega Združenja za fizikalno in rehabilitacijsko medicino, prof. Nicolas Christodolu s Cipra. Sledilo je plenarno predavanje dr. Maura Zampolinija iz Italije, ki je predstavil izzive, s katerimi se rehabilitacijska medicina sooča v času pandemije. Iz ZDA sta se oglasila prof. Yochelson s razmislekom o vodenju rehabilitacijskih timov ter prof. Verduzco Gutierrez o aktualnih izzivih telemedicine v rehabilitaciji. 

Med domačimi predavatelji so poleg strokovnjakov s področja rehabilitacije sodelovali še predstavniki ortopedije, nevrokirurgije, kirurških okužb, nevrologije in revmatologije. Poslušali smo tudi tri satelitska predavanja s področja zdravljenja aksialnega spondiloartritisa, zdravljenja žariščne spastičnosti in kliničnega vidika robotska rehabilitacije. Po zaključku kongresa smo uspešno izvedli še virtualno redno generalno skupščino slovenskega združenja za FRM.

Posebna zahvala za sodelovanje in podporo velja strokovnim partnerjem, SRC Infonet za tehnično podporo virtualenga kongresa, direktorju Univerzitetnega rehabilitacijskega Inšituta Soča g. mag. Cuglju, za gostovanje kongresa v prostorih URI Soča, ter podjetjem Medis, Krka tovarna zdravil, Krka zdravilišča, Stada, Pharmaswiss, Hocoma, Zaloker in Zaloker ter Echoson.